BOEDDHA'S

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 14:41

Het rechter schilderij schilderde ik als eerste, naar voorbeeld van een kaart die ik ooit gekregen heb van een bestaand beeld. Het linker schilderde ik nadat er, vlak voor het eerste schilderij af was, op een winterse avond iets heel bijzonders gebeurde. Het mysterie zou me weken lang bezig houden.


Tijdens het avondwandelingetje met mijn hond liep een extra een blokje om. Het was behoorlijk donker en tot mijn eigen verbazing raapte ik iets volkomen onverwacht op.

Mijn ogen hadden het voorwerpje niet zien liggen, maar iets in mij wist dat het er lag en mijn lichaam deed er een snoekduik naar.

In mijn hand hield ik een klein boeddha beeldje.

Onnodig om te zeggen dat ik opgelucht was het een beeldje was in plaats dat wat je meestal op een hondenuitlaat route vindt.

De vondst kreeg een ereplaats op het 2e doek. Toch hield de betekenis van de vondst mij wekenlang in beslag. Waarom had ik het opgeraapt?

Via verschillende sessies en meditaties ben ik er achter gekomen. Een vrouw had het beeldje, dat zij van een vriendin gekregen had, na een ruzie weggegooid. Het vinden en koesteren van het beeldje heeft op energetisch niveau bij mogen dragen om de pijn, die ontstaan was door de ruzie tussen deze hartsvriendinnen, op te lossen.

Toen ik voelde dat het goed was heb ik het beeldje op het strand in de branding achter gelaten. Hier kon het verder schoonspoelen en zijn reis vervolgen.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.